Uncategorized

3 tips för att skicka paket utomlands

Oavsett om du skicka paket utomlands i födelsedagspresent till din barndomsvän som bor utomlands, eller om du äger ett litet detaljhandelsföretag och skickar dina varor internationellt, måste du lära dig mycket om internationell leverans om du vill ha dina paket och paket som levereras i tid (eller alls).

Denna ”sak” innehåller saker som listor över förbjudna föremål, formulär du måste fylla i etc. Låt oss ge dig några tips för internationell leverans som hjälper dig att spara pengar, tid och nerver. Ta reda på vad du kan skicka till utlandet innan du skickar något, se till att du får skicka det. De mest förbjudna föremålen är ganska uppenbara: Du kan inte skicka något farligt eller farligt som vapen, sprängämnen, olagliga ämnen, brandfarliga ämnen, allt som innehåller alkohol (inklusive parfym). I allmänhet kan levande djur, vätskor och de flesta livsmedel inte skickas utomlands. Dessutom har varje land sina egna regler och regler för internationell leverans.

Det är till exempel förbjudet att skicka pennor till Nigeria, varor av israeliskt ursprung till Saudiarabien, tvål till Argentina, begagnade kläder till Kina och matflaskor till Frankrike. Dessa förbud verkar inte alltid logiska, så det första du behöver göra innan du skickar något var som helst är att besöka destinationslandets posttjänstwebbplats för information om förbjudna varor. Du kan också dubbelkontrollera med rederiet, bara för att vara på den säkra sidan.

Dubbel (kanske till och med trippel) Kontrollera allt

Även det minsta misstaget kan leda till att ditt paket blir försenat eller inte levereras alls. För att förhindra detta, dubbelkontrollera mottagarens adress och information i tulldeklarationen. Se också till att ta med och kontrollera returadressen så att transportören kan returnera paketet till dig om det inte levereras till mottagaren.

 En annan sak du behöver kontrollera är vikt och mått på förpackningen. Saken är att rederier kan ta ut antingen efter faktisk vikt eller dimensionell vikt, beroende på vilket som är högre, så det är viktigt att du känner till båda vikterna på din försändelse. Om du inte vet vad som är dimensionell vikt och hur man också beräknar den, kolla in vårt inlägg ”Vad är det som är dimensionell vikt (och varför du behöver veta det)” där vi har förklarat allt.

Skicka paket till Iran – Vad man ska veta

Det kan ta mellan flera dagar och några veckor att skicka paket till Iran. Leveranstid beror på flera faktorer, inklusive destinationsland, rederi och tjänst du använder och andra. Var medveten om helgdagar i både ditt land och Iran, eftersom postkontor förmodligen skulle vara stängda på icke-arbetsdagar. Dessutom tar det vanligtvis längre tid att skicka paket under semestern när många beställer och skickar presenter, och därför är överbelastningsanläggningar och postkontor överbelastade i Iran.